De rijles bij rijschool Hartkamp

Je kunt beginnen met rijles als je 16,5 jaar of ouder bent. Meer over hoe je je kunt opgeven en de regels voor 16,5 jarigen vind je in onze pagina 'Rijlessen vanaf 16,5 jaar'. 

De rijlessen bij rijschool Hartkamp worden gegeven in een fijne Volkswagen Golf. De instructeur kan deze auto vanaf de rechter zitplaats volledig bedienen. Deze auto is heel zorgvuldig uitgekozen en voldoet aan al onze eisen. De zit- en stuurhouding is perfect in te stellen voor alle leerlingen, groot en klein. Het zicht rondom is goed.

 

Het doseren van de koppeling gaat eenvoudig. Hij beschikt over een staand gaspedaal, in plaats van een hangend gaspedaal  en dit maakt het soepel gas geven veel makkelijker. Ook de overstap van het gaspedaal naar het rempedaal gaat simpel in één beweging en is veel veiliger. Wij noemen dit de V in het voetenwerk. Om dit hier technisch volledig uit te leggen gaat te ver maar eenmaal goed aangeleerd kun je dit in ieder geval toepassen in alle auto's. 

 

Tenslotte is het stuurgevoel van deze Golf geweldig. De door het CBR verplichte kijktechnieken zijn voor leerlingen soms lastig uit te voeren zonder slingeringen. Door de niet nerveuze rechtuit stabiliteit van deze auto gaat ook dat zonder problemen. Die kwaliteit van de lesauto bespaart  jou uiteindelijk lessen en zorgt er voor dat je later in alle auto's goed kunt rijden. 

 

Meer informatie over de rijlessen bij rijschool Hartkamp Barneveld en het behalen van het autorijbewijs vind je op onze pagina 'beginnen met rijles'

Rijschool Barneveld Hartkamp lesauto. Volkswagen Golf autorijschool Erik Hartkamp. Rijlessen in Barneveld en Voorthuizen.
Volkswagen Golf Tdi

Autorijschool Hartkamp instructiekaart

Autorijschool Hartkamp maakt gebruik van een instructiekaart waarop alle vorderingen worden bijgehouden. Dit invullen doen wij niet tijdens de rijles aangezien hier jouw kostbare tijd mee verloren gaat. Het kost ons al gauw een minuut of tien. Wij doen dit in de tussentijd na jouw rijles. Natuurlijk worden alle lessen wel uitvoerig besproken. Daar is dan juist meer tijd voor. Je krijgt zelf ook een leskaart met de nodige informatie.

Rijlessen opbouw

De opbouw van de rijlessen bestaat globaal uit:

 

Voertuigbeheersing

Kruisingen en afslaan

Zijdelingse verplaatsingen

Milieubewust autorijden

Snelwegen

Geautomatiseerd kijkgedrag

Verkeersinzicht en anticiperen

Bijzondere verrichtingen

Zelfstandig rijden

Autorijschool Hartkamp praktijkles

Stap voor stap leren autorijden

 

Autorijschool Hartkamp behandelt in totaal 108 onderwerpen. Er worden wel meerdere onderwerpen per les behandeld, hoeveel per les is afhankelijk van jouw niveau. Veel taken lopen vloeiend in elkaar over.

 

Je wordt niet in het diepe gegooid zonder zwembandjes. Dus zeker geen zorgen, alles gaat stap voor stap. Soms krijgen wij leerlingen in de auto die nog nooit een stuur in handen hebben gehad. Zelfs geen driewielertje. Ook dat komt goed.

 

Je krijgt altijd heldere en zeer gedetailleerde uitleg. Wij analyseren razendsnel en werken dan geduldig samen met jou aan mooie verbeteringen.

Rijles Hartkamp noodstop. Noodstop tijdens rijlessen leren bij rijschool Barneveld Erik Hartkamp.

Noodstop leren bij rijschool Hartkamp

Ook onderwerpen die niet in het praktijkexamen vereist zijn zullen voorkomen. Bijvoorbeeld een volledige noodstop maken bij verschillende snelheden en dan het ABS voelen ingrijpen. Zelfs veel mensen met een rijbewijs kunnen dit niet. 

 

Ook tijdens onze rijopleiding kost dit gemiddeld 3 pogingen. Pas dan ervaart de leerling dat de auto veel en veel harder 

kan remmen. De lesauto vindt dit niet leuk. Rijschool Hartkamp wel. Jij hebt iets enorm belangrijks geleerd.

Lengte rijlessen en optimaal gebruik van de rijles

Wij halen onze leerlingen zelf op en brengen ze vanzelfsprekend ook weer terug. Er worden tijdens de les geen andere leerlingen opgehaald of weggebracht.

Tussen de lessen door houden wij tijd vrij. Dit om de komende les goed voor te bereiden en om de instructiekaarten van de vorige les bij te werken. Dit alles bespaart jou veel kosten. Jouw lestijd wordt perfect benut.

 

De lengte van de rijlessen is onder andere afhankelijk van het les doel. Maar ook van jouw concentratie van de dag. Soms gaat het even minder, bijvoorbeeld omdat je slecht geslapen hebt of omdat je gewoon nog niet helemaal wakker bent. Dat is jammer van jouw lesgeld. Daar houden wij rekening mee en zullen dan een les korter maken, zonder extra kosten voor jou.

Certificaten en rijvaardigheidstrainingen

Rijschool Hartkamp is een officieel gecertificeerd faalangst / ADHD / ADD / autisme / rijangst en NLP rijschool. Ook verzorgen wij verhoogde rijvaardigheidstrainingen. Voorbeelden hiervan zijn 'het nieuwe rijden', hoge snelheidstrainingen in Duitsland en anticiperen en verkeersinzicht.

 

 Verder zijn wij officieel stagementor voor de rijinstructeurs opleidingen. ( IBKI ) Helaas zeer beperkte mogelijkheden.

Proefles bij rijschool Hartkamp Barneveld

Rijschool Hartkamp Barneveld biedt ook in 2024 een proefles aan. Deze kennismaking les is geheel  vrijblijvend en kost €50,00. Je kunt de rijschool mailen of bellen om deze rijles te reserveren. Er geldt een wachtlijst voor de avonden en zaterdagen. Er zijn beperkte mogelijkheden op kortere termijn.

 

0651 381546